Clinica stomatologică MD Clinic, Cluj-Napoca

Program: Luni - Vineri 09:00 - 20:00; Sâmbătă 09:00 - 14:00
  Telefon: 0723 203 639

Chirurgie Orală

Chirurgie Orală în Cluj, în cadrul clinicii MD Clinic.
Tratamente de vârf de chirurgie orală, medici specialiști, stomatologie.

Tratamentele chirurgie orală

Sunt extrem de importante, ele fiind întodeauna parte dintr-un tratament complex de reabilitare orală; de cele mai multe ori aceste tratamente preced aplicarea unor proteze, lucrări protetice sau implanturi dentare.

Servicii de chirurgie orală oferite:

  • Extracții dentare
  • Chiuretaj periapical
  • Rezecții apicale
  • Odontectomii ale dinților incluși
  • Gingivectomii și gingivoalveoloplastii
  • Decapusonari
  • Regularizări de creastă alveolară
  • Grefe gingivale libere

Odontectomia

Molarul “de minte” inferior rămâne frecvent în inocluzie intraosoasă sau submucoasă. Atât inocluzia, cât și accidentele de erupție a molarilor de minte inferiori sunt favorizate și de faptul că, de la locul de formare a germenului până la alinierea sa pe arcadă, dintele trebuie să străbată un os adult bine structurat și o gingivomucoasă îngrosață, dură.

Dacă la aceste elemente se mai adaugă și micșorare sau lipsa totală de spațiu prin reducerea dimensiunii corpului mandibular, erupția pe arcadă nu va mai fi posibilă, molarul de minte rămânând în inocluzie. Același lucru se întâmplă și la nivelul molarilor de minte superiori, caninilor superiori și, mult mai rar, la nivelul caninilor și premolarilor inferiori.

Extracția acestor dinți incluși presupune realizarea unei intervenții chirurgicale cu incizii mucogingivale, rezecții osoase, urmate de îndepărtarea dintelui rămas în maxilar.

Conduita postoperatorie

Orice intervenție de mică chirurgie este urmată de fenomene comune tuturor intervențiilor chirurgicale: edem (umflarea obrazului, buzei, pentru reducerea căruia este nevoie de comprese reci 2-3 zile postoperator), durere (pentru reducerea sau abolirea durerii se utilizează antialgice obișnuite), inflamația gingiei, tulburări de masticație și deglutiție.

Igiena orală este extrem de importantă pentru vindecarea plăgii postoperatorii, cu mijloace obișnuite: periuța și pasta de dinți, apa de gură.