Clinica stomatologică MD Clinic, Cluj-Napoca

Program: Luni - Vineri 09:00 - 20:00; Sâmbătă 09:00 - 14:00
  Telefon: 0723 203 639

Endodonție

Tratamentul de canal

Constă în îndepartarea țesutului vascular nervos (a “nervului”) din canalele rădăcinilor, urmat apoi de curățarea, lărgirea și sterilizarea acestor canale și apoi de obturarea lor. Obturația de canal reprezintă ultima etapă a tratamentului endodontic și constă în sigilarea rădăcinilor cu materiale speciale, care previn infecțiile.

Importanța tratamentului de canal realizat corect în cabinetul dentar

Un tratament de canal realizat corect salvează un dinte, care altfel ar trebui extras și ulterior înlocuit de un implant dentar sau de o lucrare dentară. În ultimii ani, perfecționarea metodelor de tratament endodontic a condus la reducerea numărului de dinți extrași. Din ce în ce mai mulți dinți distruși sau infectați sunt astăzi păstrați pe arcadă datorită performanțelor obținute de tratamentele de canal.

Tehnică

Cu ajutorul instrumentarului modern se realizează o lărgire mai accentuată a canalului și o curățare net superioară. Folosind noile materiale de sigilare se obține o obturație perfect etanșă. Lungimea canalului este acum măsurată electronic, astfel că medicul știe exact până unde ajunge obturația de canal. Izolarea mai eficientă a dintelui asigură pe termen lung un prognostic mult mai bun deoarece nu se produce contaminarea intraoperatorie cu salivă.

Intervențiile pentru tratarea canalelor radiculare se realizează cu aparatură și cu materiale de ultimă generație: Apex locator, cu ajutorul căruia se măsoară exact lungimea canalului, sistem manual și rotativ de lărgire a canalului, diga dentară și altele.

Durata tratamentului depinde de starea anterioară a nervului (inflamație, infecție) și de dificultatea intervenției; altfel spus, se poate încheia după o singură ședință sau după mai multe, în funcție de particularitățile cazului respectiv. Avem în vedere confortul pacientului pe parcursul întregului tratament, lipsa simptomelor ulterioare și obținerea unei sigilări optime a dintelui, care să asigure o durată de viață cât mai lungă a acestuia.