Clinica stomatologică MD Clinic, Cluj-Napoca

Program: Luni - Vineri 09:00 - 20:00; Sâmbătă 09:00 - 14:00
  Telefon: 0723 203 639

Implant dentar

Implant dentar în Cluj-Napoca, MD Clinic.
Tratamente de implant dentar, implantologie, coroane ceramice pe implant, proteze pe implant, punți.

Cât costă un implant dentar?

Una din primele întrebări și cea mai frecventă este Cât costă un implant dentar?.

În primul rând, trebuie reținut faptul că există mai multe tipuri de implant dentar și, deși toate au aceeași funcție de bază (fiind realizate toate din titan), diferă unele de altele prin alte proprietăți, precum integrarea în os, modul de inserare și alte tratamente de suprafață aplicate implantului.În continuare, prețul variază în funcție de numărul de implanturi dentare inserate și de tipul de lucrare care se va executa pe acel implant sau chiar implanturi.

Dacă se vor efectua lucrări ceramice, tip coroane ceramice sau coroane de porțelan, acestea au o rezistență foarte mare și un aspect foarte natural. Materialul cel mai bun, rezistent, fiabil, estetic și biocompatibil este zirconiul, coroanele pe zirconiu reprezentând superlativul în estetică, rezistență și un zâmbet alb, strălucitor.

Pretul implantului (șurubului de titan) este de 400-450 Euro. Prețul coroanei (dintele propriu-zis) este de 250-350 Euro, în functie de materialul din care este realizată.

Ce este un implant dentar?

O altă întrebare foarte frecventă este Ce este și ce presupune un implant dentar?. Implantul dentar este o piesă din titan, cel mai adesea sub forma unui șurub, care servește ca înlocuitor pentru rădăcina unui dinte natural lipsă. Plasarea se face după ce locul extracției s-a vindecat sau imediat după extracție, printr-o intervenție chirurgicală nu foarte complicată, comparând-o ca agresivitate cu o extracție. După un timp, necesar integrării în os, implantului i se atașează o altă piesă metalică numită bont protetic, deasupra căruia medicul poate plasa coroana, puntea sau proteza ce va înlocui dintele sau dinții lipsă.

Tipuri de implanturi

În cabinetul nostru utilizăm implanturile în doi timpi. Aceasta înseamnă că există o primă etapă chirurgicală de inserare a implantului, urmată după o perioadă (cuprinsă între două și șase luni), de o a doua etapă, chirurgicală și protetică, de descoperire a implantului și de realizarea lucrării protetice propriu-zise.

Utilizăm implanturi SYBRON-ORALTRONICS, MIS și Adin, confecționate din titan. În funcție de tratamentul de suprafață al implantului, este nevoie de o perioadă de vindecare, respectiv de integrare a implantului, de două până la șase luni.

Procedură fără durere

Frica de implant se traduce prin frica de durere. În cabinetul nostru, aceasta manopera se executa fara nici un pic de durere, iar timpul necesar inserarii unui implant este de aproximativ 30 de minute.

Uneori este necesară realizarea unei adiții osoase (când osul este insuficient). Pentru această procedură se utilizează bio-os, os mineral și membrane de colagen. Aceeași manoperă o folosim și pentru sinus lift, la maxilarul superior, când dimensiunea verticală a osului nu este suficientă.